Behöver ni hjälp med taktvätt?

27 november 2020 william eriksson

Håll smutsen borta från taket med en taktvätt. När såg ni senast efter ert tak? Många glömmer av det, för taket har en lång livslängd och är i regel inget man själv behöver byta. Men när det går så långt är det väldigt dyrt att behöva göra det. 

Ger ni istället taket den omsorg det behöver kommer ni ha ett tak som håller längre. Dessutom ser det nytt ut efter en tvätt utförd av någon som vet hur man ska göra det. De kan dessutom se om där är något problem med taket som behöver åtgärdas. 

 

Alger och annan smuts

På taket samlas diverse smuts, och allt från mossa, lav, alger med mera finns där. Detta sliter på taket och kan i längden vara skadligt. Med en taktvätt kan du bli kvitt dessa problem. Taktvätt behöver man inte göra alltför ofta, men för att underhålla taket bör man se över det med jämna mellanrum. 

När man gör en djuptvätt behandlar man takpannorna och försöker förhindra att det ska kunna växa upp något nytt där snabbt igen. Denna rengöring bör genomföras av någon som kan. Man kan utföra en taktvätt själv, men då ska man både veta med vilka medel och hur man ska göra för att få det rent. Dessutom ska man stå ganska högt upp samtidigt som man arbetar.

 

 

Vad kostar det?

Att göra en taktvätt är inte alls lika dyrt som det är att behöva lägga om ett nytt tak. Det finns olika företag och alla tar de olika priser. Det ni kan göra är att ringa och få offert på det tänkta jobbet. 

Man kan även ha rätt till ROT-avdrag, så detta är något du kan kolla upp. Vissa företag har redan det inräknat i sin offert. ROT-avdraget får man göra för delar av arbetskostnaden, och detta är något som Skatteverket beviljar.

Fler nyheter