Bli energismart med en värmepump

28 juli 2020 Jenny Olsson

Att  installera en värmepump i huset har många fördelar. Inte nog med att det sänker energikostnaderna så gör man också miljön en tjänst. Värmepumpar använder sig av förnyelsebara energikällor som den hämtar ur ventilationsluft, utomhusluft, berggrund, mark och vatten, beroende på vilken värmepump man väljer att installera.

Medan vissa av dem fungerar som ett komplement så kan vissa förse hushållet både med varmvatten och värme. Även om det blir en kostnad vid köpet och installationen av värmepumpen så sparar det på sikt pengar då det kan sänka värmekostnaderna en hel del. Det skapar också en bättre inomhusluft och höjer därmed komforten inomhus. Värmepumpen kan också användas för att kyla huset under varma sommardagar, så på så sätt får man en behaglig inomhustemperatur året om. 

Vilken värmepump som lämpar sig bäst för ditt hus och hushåll beror på flera faktorer.

Dels vilka pengar du kan och är beredd att investera, vad du vill få ut av värmepumpen men också vilka förutsättningar som finns på tomten. Om du inte kan eller vill gräva på tomten kan till exempel en frånluftsvärmepump eller en luft/luft-värmepump vara ett bra alternativ. Medan luft/luft-värmepumpen ger dig både värme och kyla så kan frånluftsvärmepumpen värma upp huset samtidigt som den också ger hushållet varmvatten. 

 

Om du letar en värmepump i Stockholm finns det ett kunnigt företag som heter Värmebolaget. Förutom att de har ett stort sortiment av värmepumpar så är de också kunniga inom fler områden som gas, golvvärme och VVS.

Att vända sig till en firma som kan flera delar kan vara mycket värt vid en renovering till exempel. Då man kan anlita samma företag för flera olika delar. Det går oftast snabbare än att ringa runt till flera företag och hantverkare för att kunna lösa alla olika delar. På Värmebolagets hemsida kan man dessutom snabbt och enkelt fylla i en kostnadsfri offert så du har koll på vilka kostnader som det kan komma att röra sig om. 

Fler nyheter