Dags för hundleksaker?

Att ha husdjur är fantastiskt. Att ha hund är en ren glädje vareviga dag. Den tillgivenhet och den självklara lojalitet en hund ger sin ägare kan inte föreställas. Den måste upplevas. 

Att vara hundägare betyder också mycket ansvar. Det innebär att man inte kan vara borta längre stunder utan att ordna sällskap till hunden. Semestrar måste planeras så hunden kan tas med eller lämnas hos pålitliga vårdare.

Beroende på din inställning kan du se detta som ett tvång eller en tillgång. Med en hund som sällskap behöver du aldrig vara vare sig ensam eller sysslolös.

En hund behöver stimulans och rörelse

En hund behöver lite prylar och saker. Den behöver inte ett rum fullt med leksaker. Men den behöver sysselsättning och intellektuell stimulans. Den måste få njuta av härlig utevistelse med inbyggd motion. Samt förstås långa stunder med fokuserat nosande efter alla fantastiska dofter som vi människor aldrig kan känna.

Alla hundar vill leka. Alla hundar vill röra sig. Alla hundar vill belåtet sjunka ihop i soffan efter en lång lekstund. Inomhus eller utomhus men allra helst med sällskap. Hundkompisar är toppen men människor kan faktiskt duga även de. I alla fall om de vet vad en hund vill ha.

Vad varje hund vill äga

En hund har ett klart och tydligt behov av att gnaga på saker. För den som inte uppskattar att få skor och möbler tuggade på kan det vara smart att skaffa leksaker. Pipiga små saker som kan kastas, fångas och tuggas på är populära. Lika roligt brukar det vara med bollar, stora eller små.

Vill man ge sin hund något mellanting mellan leksak och godis? Olika sorters tuggpinnar fungerar utmärkt. Det är förstås ett problem att för många är fröjden kort… För många hundar är leksaker med inbyggda utmaningar trevligt. Vem vill inte leta efter godis? Hundleksaker är ingen lyx utan en nödvändighet.