Dags för sovrumsrenovering? ta hjälp från byggföretag

27 juli 2020 Cecilia Olsson

Sovrummet är det rum i hemmet där man verkligen ska kunna koppla av och få sin välförtjänta vila. Väldigt många rekommenderar att man endast använder sitt sovrum till att just sova, något som kan göra att man kanske tänker att man då inte behöver lägga så mycket energi på själva rummet. Men det är helt fel att tänka så, för att kunna koppla av och må så bra som möjligt är det viktigt att man har ett sovrum som man trivs i och där man verkligen kan känna lugnet.

Satsa på rena ytor med vackra detaljer

Det kan däremot vara en god idé att inte ta i allt för mycket då det kommer till inredningsdetaljer. Detta är ett rum där man med fördel kan tänka ”less is more” och ta in några noga utvalda saker istället för att fylla utrymmet med prylar. Man ska även tänka på att använda sig av färger som får en att slappna av och mysig belysning som inte är för kall (ett kallt sken från en lampa kan nämligen göra att hjärnan ställer in sig på att vara vaken). 

Passa på att lyxa till det

Har man mycket plats i hemmet så kanske man till och med kan öppna upp från sovrummet in till nästa rum för att göra en walk-in-closet och med en toalett i anslutning får man sin alldeles egna svit i hemmet, lyxigt värre! Varför inte passa på och lägga in ett vackert trägolv i sovrummet om det ändå ska renoveras Eftersom det är ett rum där man inte smutsar ner och rör sig lika mycket som i exempelvis hall och kök så kan man våga välja ett känsligare golv.

Få bästa möjliga resultat

Vad man än ska göra för renovering, stor som liten, så blir det oftast ett bättre och mer hållbart resultat om man anlitar proffs som kan utföra jobbet. Kenth Nilsson Byggnads AB utför det mesta inom snickeri och murning, samt är specialiserade inom köksrenovering och badrumsrenovering. De kan även hjälpa till att komma fram till de bästa helhetslösningarna utifrån kunders önskemål, läs mer om vad de har att erbjuda på https://www.kenthnbygg.se/.

 

Fler nyheter