En djuraffär i Stockholm som erbjuder mer än ett välsorterat sortiment

28 januari 2021 Cecilia Olsson

I djuraffärer hittar man det mesta som behövs till husdjuret som exempelvis foder, leksaker, bäddar, burar och massor av andra saker som är bra att ha till sitt djur. Det finns även djuraffärer som kan erbjuda mer än bara varor, i princip alla butiker har personal som älskar djur och gärna delar med sig av tips och råd. Vissa erbjuder till och med tjänster såsom kloklippning och hundbad, en djuraffär i Stockholm som erbjuder just detta och mer därtill är Arken Zoo på Kungsholmen.

Ge hunden vad den behöver

Arken Zoo på Kungsholmen erbjuder olika klippningar och bad för olika hundraser. Att skämma bort sin hund med en riktig spa-upplevelse kan vara ett mycket bra sätt att visa sin uppskattning till det älskade djuret. Hundfrisörerna hos Arken Zoo är alltid uppmärksamma på hur hunden mår och alla behandlingar sker på hundens villkor. Vilken klippning som passar bäst kan ofta bero på hundens ras och vilka aktiviter man ägnar sig åt tillsammans med hunden.

Vid en klippning hos Arken Zoo på Kungsholmen ingår en noggrann tvätt, föning, kamning och utredning av tovor, frisering av päls och tassar samt kloklippning. Samtliga friseringar anpassas efter önskemål för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. I grundutbudet hittar man vardagsklippning, rastypisk klippning, sportklippning och rakning.

Hitta frisyren som passar bäst

En vardagsklippning är bra om man vill underlätta vardagen både för sig själv och hunden. Det kan till exempel vara en kort klippning för att underlätta aktiviteter. En rastypisk klippning innebär att hunden får en frisyr i enlighet med rasstandarden. Det kan vara viktigt om man till exempel ställer ut sin hund.

En sportklippning innebär också en kortare klippning men där längden kan variera mellan olika delar av hundens kropp. Det gör att pälsen blir praktisk och lättskött samtidigt som hunden behåller sitt rastypiska utseende. Vid en rakning trimmas pälsen ner så att den är maximalt en centimeter lång, huvudet och svansen kan formas lätt om så önskas. 

Håll hunden ren

Om det inte behövs en klippning så kan det fortfarande vara en god idé att ge sin hund en spa-upplevelse genom en välgörande hundtvätt. För att en hunds päls ska hålla sig ren och fri från tovor så bör man bada den med jämna mellanrum.

En hundtvätt hos Arken Zoo går till så att pälsen tvättas noggrant med produkter som lämpar sig för den individuella hud- och pälstypen. Efter tvätten torkas pälsen med hårtork som blåser bort lösa hårstrån och avlägsnar död underpäls. Pälsen borstas och eventuella tovor reds ut, slutligen friseras tassarna och klorna klipps.

Fler nyheter