Ett rent äventyr på kemtvätten

26 november 2020 Mikael Barani

Vardagen är full av små olyckor som förr eller senare knackar på just vår dörr. Det är lätt att bli frustrerad och att känna att världen konspirerar mot en, när det egentligen kanske är tvärtom.

För det är svårt, om inte omöjligt, att undvika motgångar i livet. Istället handlar det om hur vi hanterar dem och vad vi lär oss av dem. Ibland så är det nämligen just olyckorna som i slutändan innehåller de största gåvorna – de kommer bara väl förpackande och det kan ta ett tag att upptäcka dem.

Spelet som ger upplevelser

Det kan faktiskt hjälpa att se på livet som om det vore ett spel. Föreställ dig att du just har dragit ett kort där det står ”Du spiller ned din favoritskjorta – skicka in den direkt på kemtvätt!” när olyckan väl är framme. Plötsligt har du tagit udden av händelsen lite och får distans till den.

Visst, det kommer fortfarande kräva att du bokar tiden på Eriksbergstvätten via mobilen och tar dig dit och betalar för det. Men den sura känslan kanske avtar lite snabbare och du kan snart skratta åt det hela.

Om du börjar se dig själv som en karaktär i livets spel inser du kanske även att det inte handlar om att komma fram så helskinnad som möjligt till mållinjen. Istället handlar det om upplevelserna, lärdomarna, kärleken och människorna som du möter längs vägen.

Det är allt detta som du till slut kommer att se tillbaka på en dag och känna tacksamhet för. Inte för den där skjortan som du slängde bort för flera decennier sedan.

Därför: Kasta tärningen och ge dig ut på äventyr i livet och i världen.

Ibland behöver man inte ta särskilt stora steg för att komma dit – till äventyret. Utan det handlar oftast om att våga rucka på sina egna vanor i vardagen.

Fler nyheter