Genom att byta till LED lampor kan du sänka energiförbrukningen och njuta av bra belysning i väldigt många år framöver

10 september 2021 Cecilia Olsson

Det är lätt att helt och hållet fokusera på armaturer när det är dags inreda ett rum med lampor. Visst är det väldigt viktigt att hitta armaturer som ser bra ut och som passar in i rummet, men man ska inte heller glömma att valet av lampor kan ha stor inverkan på hur den i slutändan upplevs. Ett allt för starkt sken kan framhäva sömmar på lampskärmen och andra detaljer för mycket, det kan även blända och göra att rummet känns kallt. Ett allt för svagt sken kan å andra sidan göra att lampan inte belyser önskad yta tillräckligt bra. 

Även kulören har inverkan

Lampans kulör gör väldigt mycket för atmosfären i rummet. En lampa som har ett varmt sken gör ofta att rummet känns inbjudande och mysigt. Lampor med ett kallt eller neutralt sken kan däremot vara lite mer användbara när det handlar om att läsa eller utföra sysslor. Därför kan det vara bra att ha en blandning av varma och kalla lampor i ett rum för att både kunna skapa en trevlig atmosfär samt få funktionell belysning när det behövs. 

Tänk också på miljön 

Även miljöpåverkan kan vara bra att väga in i valet av lampor i hemmet. LED lampor erbjuder energisnål belysning som dessutom håller väldigt länge. LED lampor av hög kvalitet kan hålla i flera decennier, vilket gör de väldigt prisvärda trots att de kan kosta något mer jämfört med andra lampor på marknaden. Att byta till LED belysning kan därmed vara bra både för miljön och plånboken. 

LED till bra pris

Hos LEDMegaStore finns ett brett utbud av LED lampor till mycket förmånliga priser. I sortimentet hittar man lampor i olika kulörer, styrkor, former och storlekar för både inomhus- och utomhusbruk. Byt till LED belysning idag och sänk både energiförbrukning och kostnader, det är lönsamt för både dig och miljön. 

Fler nyheter