Historien om företaget Milwaukee

11 december 2019 jonas olsson
Historien om företaget Milwaukee

Allt som är eldrivet och som man håller i handen för att utföra hantverk, kallas handverktyg. En av de äldsta och mest kända tillverkarna av handverktyg heter Milwaukee. Företaget Milwaukee grundades 1924 i USA och hade som huvudprodukt den första tumsborrsmaskinen som revolutionerade marknaden då den var så lätt att den gick att använda med endast en hand. 1949 var man så först med att uppfinna en vinkelborrmaskin för trånga utrymmen, 1951 skapade man den första fristående portabla elektriska metall sågen och senaste tillskottet är en tigersåg, 1991, som snabbt blev branschledande. Till alla dessa verktyg har man också skapat sina egna Milwaukee batteri.

 

 

Sladdar eller batterier?

 

Milwaukee handverktyg är bland de populäraste och mest använda av människor i byggbranschen, och företaget anser att man vill ha verktyg som är så enkla som möjligt att använda. Därför har man valt att skapa handverktyg som inte behöver sladdar, eftersom man anser att sladdar begränsar och är i vägen för att kunna utföra arbete på bästa sätt. Eftersom Milwaukee är ett innovativt företag som är stolta över sina produkter och produkters kvalitet, så har man skapat Milwaukee batterier som passar till alla de olika slags handmaskiner som man har i sitt utbud.  

 

Laddningsbara batterier

 

Milwaukee batteri är batterier som är laddningsbara och som kan arbeta länge på en laddning. Anledningen till det är att man skapat Milwaukee batterier av olika material och kapacitet för att få det rätta batteriet till varje verktyg i Milwaukees utbud. Ett batteri som håller laddningen väldigt länge är gjort av litium jon, som är av samma material som batterierna i elbilar. Det är en av de nyare produkterna när det gäller Milwaukee batteri men kan användas till alla möjliga verktyg som slagborrmaskin, skruvdragare, vinkelslip, sticksåg, rundsåg och bajonettsåg. För med rätt verktyg och rätt batteri så blir arbetet både lättare och resultatet bättre. 

Fler nyheter