Hitta hjälp med bra vägmarkeringar

10 februari 2022 jonas olsson

editorial

Att man mer eller mindre är beroende av olika typer av markeringar och symboler för att klara sig bra i trafiken, är nog de flesta överens om. Ett trafikklimat som saknar markeringar skulle snart bli farligt att försöka navigera i. Som tur är finns det dedikerade firmor som sysslar med vägmarkeringar. Många har även fler strängar på sin lyra, så att säga.

Behöver ni få hjälp med vägmarkeringar ska ni vända er till en firma som har lång erfarenhet och gott renommé, såsom svevia.se/vagmarkering. Man vill kunna lita på att de vägmarkeringar man beställer håller måttet och inte behöver målas om efter två veckor. Kika gärna på vad firman brukar göra och se om det är något som passar det jobb ni vill ha utfört. Vägmarkeringar är mer än bara streck och pilar.

Ni kanske vill ha hjälp med att markera parkeringar i ert parkeringshus eller så finns det en lastkaj som behöver märkas upp. Bryggor och broar är andra platser där tydliga markeringar behövs. Alla tänker inte på det, men det är ofta samma företag som gör vägmarkeringar som målar ut markeringar på spelplanen eller lekplatser på skolgårdar. Så är ni aktiva inom idrottssektorn eller skolan finns det goda anledningar att undersöka detta närmare. 

 

vägmarkeringar

 

Med krav på kvalitet och flexibilitet

Naturligtvis vill man försäkra sig om att företaget har de kvalitets- och miljöcertifieringar som krävs. Annat som uppskattas är om de även kan erbjuda temporära markeringar, exempelvis vid omledning av trafik. Även borttagning av gamla vägmarkeringar kan vara en tjänst som efterfrågas av många, då trafik leds om permanent.

Behöver man själv material till sina egna vägmarkeringar, kan man även köpa termoplast av vissa företag. Till markeringar som uppfyller kvalitets- och miljökraven används en särskild sorts termoplast som har bra hållfasthet och som står emot väder och vind samt påfrestningar från tung trafik. 

Fler nyheter