Hjälp vid husbyggen

02 september 2019 Lily Hansen
Hjälp vid husbyggen

I Stockholm räcker bostäderna inte till för alla som vill flytta dit. Det byggs på nya våningar, gamla hus rivs och nya byggs, med bättre standard och i andra material. Det är alltså ganska självklart att det ofta kan behövas kranlyft i Stockholm och det finns också tillgång till lyftkranar när som helst vid behov. Som tur är finns det firmor som hyr ut en lyftkran tillsammans med en kompetent person som kan manövrera den.

 

 

Kranar är en del av vår tillvaro

Lyftkranen har alltid varit en del av vår tillvaro. Från de mest primitiva varianterna där människor sprang runt i ett hjul för att driva kranen till nutidens hydraulik och senaste teknik har kranen funnits där som en hjälp för oss att lyfta tunga saker. Tittar man sig runt lite, så ser man både containerkranar i hamnen och pontonkranar som flyter i vattnet. Dessa typer av lyftkranar är riktiga bjässar, och de används när man lastar gods eller bygger broar. Men för det mesta, när vi säger lyftkran, tänker vi på dem vi ser när man bygger hus, dvs. mobilkranar. Det är den vanligaste typen.

 

 

Pålitlig firma

Bygger man många hus runt om i landet, kan man faktiskt anlita samma företag alla gånger man vill hyra en kran. Det finns depåer runt om i Sverige, så därför finns det för det mesta en lyftkran i närheten. Man använder mobilkranar till att exempelvis lyfta bort skrot, lyfta upp byggnadsdelar och sänka ner tunga material på sin rätta plats. Mobilkranen kan antingen vara fastsatt på en plattform eller vara monterad på en bil. De lyftkranar du ser vid nybyggen är typiska sådana. Föraren styr kranen antingen från manöverhytten eller med handkontroller. Det krävs skicklighet för att kunna göra det på ett säkert sätt. Anlitar du en pålitlig firma, vet du att det blir ett kvalitetsjobb utfört varje gång.

Fler nyheter