Iloq i Kumla hade hållit fångarna på plats

10 september 2020 Lily Hansen

Är du trött på att ha kollegor, vänner eller till och med familjemedlemmar som slarvar med att låsa efter sig? De kanske till och med tappar bort nycklar då och då. Förutom den förtvivlan som uppstår hos personen som tappar nycklarna följer också ett mycket irriterande merarbete i att beställa en låssmed som både kan öppna dörren och byta låset i fråga. Det är inte billigt. Händer det dessutom då och då är det helt ohållbart.

Du kan i så fall lätt hamna i ett läge där du blir försiktig, nästan paranoid, med vem du ska anförtro med nycklar med tanke på risken om att de faktiskt kan försvinna. Det händer inte med Iloq. 

Iloq ska inte förväxlas med Ipad, Iphone eller Ipod. Däremot har de en sak gemensamt: de är alla digitala. Iloq är ett digitalt låssystem som gör låssmeden arbetslös. Skämt åsido, men det kan faktiskt gynna dig som vill ha större överblick över nycklarna och slippa byta lås när nycklarna försvinner.  

 

 

Inga fler låsbyten

Iloq har många fördelar. När en nyckel försvinner behöver du inte känna frustrationen av att mentalt se pengarna brinna upp framför ögonen på dig i form av låsbyten. Förlorar du en nyckel gör du bara så att du spärrar nyckeln i fråga. Då går den inte att använda om någon icke önskvärd person har råkat lägga vantarna på den. Skulle nyckeln istället dyka upp, du kanske bara hade glömt den på ett dumt ställe, kan du enkelt aktivera nyckeln igen.  

Sådana nycklar kanske vore någonting för slarviga fångvaktare.Någon borde därför tipsa fängelsedirektören om Iloq i kumla. Det hade kanske hållit fångarna inne. Oavsett framgång på fängelser så är det ett system som kan installeras i mer eller mindre alla dörrar. Nycklarna går inte heller på batterier utan den elektriska aktiveringen sker i samband med att nyckeln sätts i nyckelhålet. Smart va?  

Fler nyheter