Kakel till våtutrymmen i Värmland

19 april 2021 Lily Hansen

Kakel är ett fantastiskt material med lång hållbarhet. Förutom att det finns i alla nyanser och färger, så går det också att få i olika strukturer och storlekar. Så att man som kund kan få precis det kakel man tänkt och planerat efter. 

Ofta brukar man sätta kakel där man har ett våtutrymme. Anledningen till det är att kakel är ett våtrumsäkert material som håller vad det lovar om man gjort på rätt sätt. Givetvis finns det även våtrumsmatta, men många tycker att kakel är vackrare och lägger hellre några fler kronor på det.

Kakel är lätt att hålla rent

Det är också ett material som är lätt att hålla rent och torka av. I duschutrymmet är det lätt att ta duschen och spola av lite då och då för att hålla det rent och snyggt. Förutom i badrum så är det många som kaklar även i köksutrymmen runt spis och diskho. Vill man ha en mer fransk kökskänsla så kan man kakla mer i ett kök än tidigare nämnda ytor.

Valet mellan kakel och klinkers

Firmor som arbetar med kakel i Värmland både säljer kakel och arbetar som plattsättare. En plattsättare är de som monterar kakel, klinker och mosaik på väggar och golv. En plattsättare kan också ge lite tips och råd på hur man kan tänka om vilka plattor som passar ihop. Till syvende och sist är det slutgiltiga valet ändå kundens när det gäller vad man vill ha på väggen.

I badrum och andra våtutrymmen är det praktiskt med klinkers på golvet. Vad är skillnaden mellan kakel och klinker? Kaklet är lergods som sätts på väggen, utformat för att kunna fogas fast. Klinker är keramikplattor av stengods som har en högre hållfasthet än kakel. Man sätter aldrig kakel på golv, däremot kan man sätta klinkers på väggarna om man vill.

Fler nyheter