Låt din hjärna vila från viruset

17 maj 2020 Mikael Barani

Hur ofta lägger du dig ned med ett par hörlurar och bara låter huvudet fyllas av lugnande pianomusik? 
Aldrig?
Då har du verkligen missat något.

Att bara låta tankarna svepas med till tonerna av en ensam pianist är en vardagslyx för oss som har upptäckt denna aktivitet. Eller kanske är det rättare sagt en brist på aktivitet. Lite som en meditation som låter våra hjärnor vila en stund och bara följa med dit musik tar oss. 
Kanske är det extra viktigt att vi ägnar oss åt detta i dessa för många väldigt tuffa tider. Det är tjatigt att ta upp ”det där” viruset hela tiden. Faktum kvarstår dock att vi alla måste förhålla oss till det på olika sätt. Det betyder också att det är viktigt att inte förhålla sig till det ibland. Att bara låta bli att kolla uppdateringar rörande vad som händer just nu. 
Annars byggs det lätt upp en stress i kroppen som kan leva med oss långt efter att viruset har släppt sitt tag om världen.

Se därför till att du redan nu har något som tillåter dig att uppleva vardagen utan att konstant göra dig påmind om världsläget. VI har aldrig varit så uppkopplade som vi är idag – och frågan är hur det påverkar oss på sikt.

Här kommer alltså pianot in i bild. Att bara lyssna på ett piano kan vara meditativt nog. Kanske blir du till och med sugen på att själv lära dig spela på ett.
Då hittar du instrument på https://www.almebypiano.se/koepa-piano–flygel. Många av oss har trots allt lite extra tid just nu då vi kanske arbetar hemifrån. 
Detta öppnar upp för en lite flexiblare vardag då vi också har tid att utforska våra intressen och passioner. 
Passa alltså på att göra något som får dina tankar att vila från allt som händer omkring oss i världen.

Fler nyheter