Låt tandläkare i Sollentuna bidra till god munhygien

De allra flesta vet att man måste borsta tänderna varje dag om man vill ha välmående tänder och att man bör minimera intaget av godis eftersom det kan orsaka hål i tänderna (karies). Det som inte alla tänker på är att det även kan finnas tillsatt socker i mat och att syra som finns i bland annat kolsyrade drycker också är dåligt för tänderna. Den kost som är bra för tänderna är helt enkelt mat och dryck som innehåller så lite socker och syra som möjligt.

Se upp för sockret i matbutiken 

För att lyckas dra ner på sockerintaget kan det vara bra att tänka på vad det står i innehållsförteckningen på olika produkter i affären. Står socker högt upp på innehållsförteckningen så är det också ett högt innehåll av det. Det är inte heller alltid det står tydligt att produkten innehåller just socker utan tillsatt socker kan även gå under beteckningar såsom sackaros, glukos, fruktos, maltos, dextros, invertsocker, honung samt isoglukos (som också betecknas HFCS, High Fructose Corn Syrup).

Hur man äter kan ha stor påverkan på tänderna

Förutom att välja produkter med mindre socker så finns det även andra saker som kan bidra till bättre tandhälsa. Man bör försöka äta sina måltider regelbundet och undvika att småäta för att tänderna ska få chans att vila emellanåt så att saliven kan reparera de små skador som syran åstadkommit. Det är också bra att försöka öka salivproduktionen genom att äta mat som kräver att man tuggar samt att tugga sockerfritt tuggummi efter en måltid.

En tandläkare kan hålla koll på tänderna

Det är viktigt att låta tandvårdspersonal undersöka tänderna regelbundet för att till exempel enklare kunna upptäcka hål i ett tidigt stadium och behandla utan att tanden behöver lagas med en fyllning. Är man i behov av tandläkare i Sollentuna kan man kontakta Magical Dental, det är en klinik med den senaste utrustningen och erfaren personal som sätter patienten i fokus.