Lite att fundera på om man vill bygga padelbana

16 november 2021 patrick pettersson

advertorial

Det är inte bara att kasta sig ut och köpa allt man behöver för att bygga en padelbana. Nej, här handlar det om höga insatser. Kostnaden för att bygga padelbana rör sig om mellan 200 000 – 500 000 kronor. Då är det grovt räknat. Allt som ska till både innan, under tiden och efter spelar in och påverkar såklart slutpriset. 

Först och främst måste man ha någonstans att placera banan. Har man tillgång till en egen tomt med mycket utrymme så går det att sätta upp en bana utan tak där. Då behövs inget bygglov heller. De är bara att köra igång. 

Har man ingen tomt så är det där man får börja lägga sina besparingar eller sitt lån. Det handlar om att skaffa sig en tomt helt enkelt, så man har något att utgå ifrån.

 

image

 

Det kan generera inkomster att bygga padelbana 

Eftersom storleken på en padelbana är tre gånger mindre än en tennisbana så kommer det generera intäkter snabbare än man tror. Det får nämligen plats tre padelbanor på samma yta som en hel tennisbana och det innebär att du får tre gånger intäkterna när alla padelbanor är igång. 

Men som med allt annat företagande så tar det ett tag innan inkomsterna passerat utgifterna. Alla slags markarbeten är ett exempel på en dryg initial kostnad. Men tids nog ger det vinst så det knakar om det, när alla spelare börjar trilla in.  

En padelbana är ganska lätt att bygga

Det går att beställa en färdig padelbana så länge man har någonstans att placera den. Vid en sådan beställning räknar man med att måtten ligger på 10 gånger 20 meter och att man har rejält tilltagen takhöjd. Runt 8 meter högt bör takhöjden på en padelbana vara. Har man inget tak får man mäta väggarna så att man kommer upp i minst 8 meters höjd, gärna lite högre. 

Fler nyheter