Magasinering i Uppsala

Som student i Uppsala är det inte ovanligt med andrahandskontrakt och att man ofta måste flytta. Ibland uppstår det också luckor då man inte har någonstans att bo och man måste sova på soffan hemma hos en kompis. För att slippa köra hem prylarna till föräldrar eller helt ockupera kompisens vardagsrum kan den bästa lösningen vara att tillfälligt magasinera sakerna. 

Många magasin erbjuder både kort- och långtidskontrakt, men även kontrakt som rullar på till den dag man själv väljer att säga upp det. Kostnaden för magasinering i Uppsala varierar men beror främst på hur mycket man ska magasinera och hur stor yta man behöver. Därför gäller det att packa smart och placera så mycket saker som möjligt i stapelbara flyttlådor så att man även nyttjar ytan på höjden. Det finns också magasin som saknar uppvärmning och som då är billigare, men ett ouppvärmt magasin fungerar bara för utomhusmöbler och annat som tål fukt. 

Ibland kan det vara bra med flexibel magasinering

Det händer att behovet av magasinering ökar eller minskar och då kan det vara bra att välja ett magasin där man enkelt kan upp- eller nedgradera det förråd man hyr. Ibland kan det vara både billigare och smartare att hyra magasin av en flyttfirma eftersom man då även kan få hjälp med att transportera sakerna. Vissa flyttfirmor kan även hjälpa till med att packa sakerna i flyttkartonger. 

De vet även hur man på ett effektivt sätt fyller ett förråd så att det går åt så lite yta som möjligt och sparar på så vis pengar åt kunden. Ring runt och fråga om priser men glöm inte att även fråga om det finns någon försäkring som täcker eventuella skador på bohaget, vid exempelvis en brand eller om sakerna blir stulna. Vissa magasin har även särskilda erbjudanden som exempelvis hyresfria månader etcetera.