Modulsystem för att lösa akuta behov av lokalytor

24 november 2021 Lily Hansen

advertorial

Många lokaler behöver någon gång byggas om eller byggas ut. Kanske har det blivit slitet med åren, eller så har behoven förändrats. Det är inte ovanligt att det är skolor, kontor, förskolor och sjukhus det handlar om. Då detta är verksamheter som bedrivs ständigt kan man inte bara sätta dem på paus när det behövs en ombyggnation eller tillbyggnation. 

För att verksamheten ska kunna fortgå som vanligt brukar man sätta upp modulsystem att bedriva verksamheten i under byggtiden. Dessa fungerar då som tillfälliga lokaler, som kan plockas bort när behovet inte längre finns kvar.

 

Tillfälligt ska inte behöva innebära sämre kvalitet 

Bara för att dessa lokaler är tillfälliga ska man inte behöva tumma på kvaliteten. Det kanske är lätt hänt att man tänker på modulhus som tråkiga boxar som snabbt sätts upp, för att sedan rivas ner och kasseras när behovet inte längre finns. Men så behöver det inte vara. På https://www.pcsmodulsystem.se/ kan man se bilder på hur modulhusen kan se ut samt läsa om ett modulkoncept som bygger på att man återanvänder modulerna. 

Modulsystem som dessa kan ha en livslängd på 50 år och återanvändas många gånger om, med anpassningar efter nya användningsområden. Detta fungerar eftersom modulerna är byggda för att kunna sättas samman på det sättet som man önskar, likt ett lego. 

 

image

 

Återanvändning av moduler baserat på ett hållbart tänk

På grund av att modulsystemen kan anpassas på det här sättet så kan man enkelt återanvända moduler som använts för en skola, för att sedan bygga upp ett modulsystem för ett sjukhus. Beroende på hur behoven ser ut kan nya moduler byggas till. Anpassningar utifrån beställaren görs även vad gäller regler för brandsäkerhet, arbetsmiljökrav, kvalitetskrav med mera. 

Med det här konceptet är det alltså möjligt att snabbt få upp tillfälliga, kvalitativa och ändamålsenliga lokaler, samtidigt med ett hållbart tänk. 

Fler nyheter