Ögonspecialist finns i Stockholm

26 juli 2021 Lily Hansen

Dina ögon är viktiga för dig så var rädd om dem, det finns många duktiga och kunniga ögonspecialister som kan hjälpa dig. Det kan handla om allt från påsar under ögonen till ögonlaserbehandling. Ögonen speglar ofta hur vi mår, både på utsidan och på insidan. På en ögonmottagning får du all hjälp du behöver för dina ögon och ditt ansikte så du kan se pigg och fräsch ut. 

 

Ögonläkare

En ögonläkare undersöker, ställer diagnos och behandlar ögonbesvär och ögonsjukdomar.

De har specialiserat sig på medicinsk och kirurgisk vård av ögat och det visuella systemet och de utför ibland även själva operationen.

Att operera ögat kräver avancerad teknik och det gör det inte möjligt att läkaren kan behärska alla typer av operationer. Vissa ögonläkare är sub-specialister vilket innebär att de är specialiserade på ett visst område i ögat, vanliga ögonproblem kan alla hantera.

 

 

Ögonmottagning

En ögonspecialist i stockholm kan hjälpa dig och dina ögon. Det kan handla om grön starr, grå starr, linsbyte, ögonlaserbehandling, medicinska injektioner och mycket mer. På en ögonmottagning kan det finnas ögonläkare, optiker, ögonsjuksköterskor och ortoptister. En ortoptist är specialiserad på att göra undersökningar av hur ögonen samarbetar och följa synutvecklingen. Du kan i vissa fall få träffa en ögonläkare i mobilen via videochatt. 

Vi vill alla ha ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut, med medicinska injektioner kan du uppnå det. En sådan behandling är lämplig vid till exempel rynkor runt ögonen, ofrivilliga ögonblinkningar, ryckningar i musklerna runt ögonen och vid markerade linjer mellan ögonbrynen. De första rynkorna vi brukar lägga märke till är de mellan ögonen och de rynkorna kan få oss att se väldigt bekymrade ut och kallas ofta för bekymmersrynkor.

De enda cellerna som överlever från att vi föds tills vi dör finns i våra ögon som är det näst mest komplicerade organet efter hjärnan.

Fler nyheter