Skolgång i Eskilstuna

10 maj 2020 Lily Hansen

Eskilstuna är en tätort i Södermanland, den största i länet, med historia och vackra hus, och med Eskilstunaån ringlandes genom orten. Flyttar man hit så trivs man nog och sannolikheten att man blir kvar är hög. Man kanske började i en enrummare som nybliven student på traktens högskola och sedan går tiden och helt plötsligt står man där utanför sin villa i sin egen trädgård med en familj. Med sin egen familj, och sina egna barn. Det äldsta barnet kanske har hunnit bli sex år och det är dags för skolstart.

 

Obligatoriskt från sex års ålder

Ja, så fort kan livet gå. Du själv var alldeles nyss en snorig liten ettagluttare och nu har du själv en sådan i din egen villaträdgård. Eller, sakta i backarna – först ska ju förskoleklassen klaras av, som man börjar i vid just sex års ålder. Förr var denna skolverksamhet frivillig, men från och med hösten 2018 blev den obligatorisk för alla sexåringar i Sverige. Letar du efter en skola i Eskilstuna till din sexåring? Är du intresserad av en där ditt barn kan stärka sina kunskaper i det engelska språket och där få ett försprång? Då kan exempelvis British Junior grundskola vara ett mycket bra alternativ.

 

 

Cirkeln är sluten

Du började plugga här på högskolan och nu ska ditt barn börja grundskolan. Efter skolan väntar gymnasiet och därpå kanske högskola. Måhända blir det samma som du gick på? Vips så är cirkeln sluten. Och denna gång kan skolgången ske helt och hållet i Eskilstuna. För här finns många bra skolor att välja på. Oavsett om det gäller barn som ska börja grundskolan, gymnasieelever eller högskolestudenter. Valfriheten är stor och här finns både kommunala skolor och fristående sådana. Det är bara att välja och vraka! Sedan alldeles snart, står din snoriga lilla sexåring i en egen villaträdgård med sina barn.

Fler nyheter