Spröjsade sidohängda fönster som ger klassiskt utseende och god isolering

27 december 2020 Cecilia Olsson

Fönster är något som påverkar både hemmets helhetsintryck och dess energiförbrukning. Ibland kan det dock kännas svårt att hitta rätt om man vill ha en gammal stil på sina fönster samtidigt som de har samma isolerande egenskaper som de allra flesta av dagens fönster har. Att hålla nere energiförbrukningen är viktigt både för miljön och plånboken, det bör därför vara en prioriterad aspekt när man ska göra sitt val av fönster.

Genuin stil och hög kvalitet i ett och samma fönster

Men som tur är går det att hitta fönster som både har en genuin stil och energiglas som isolerar bostaden. På https://klarfonster.se/fonster/bondgardsfonster hittar man vackra allmogefönster med lågt u-värde och snygg design. Klarglas är ett företag som kan skräddarsy fönster så att man får exakt det man önskar och behöver. Deras allmogefönster går att få med upp till åtta lågenergirutor per båge och det finns flera färger att välja mellan. 

Välj fönster i det material som passar bäst

Ett sidohängt allmogefönster ger ett riktigt vackert och klassiskt utseende som passar in i hus där man vill framhäva en traditionell stil. Genom att välja ett fönster som är tillverkat i trä blir det extra genuint. Ett träfönster kräver dock en del underhåll, så för den som vill minimera underhållet på sin bostad så kan det vara klokt att istället välja ett fönster i trä/aluminium istället. Hos Klarfönster går det nämligen att välja mellan de materialen även på deras allmogefönster. 

Fönster framställda med hänsyn till miljön

För Klarfönster är det viktigt att kunna leverera kvalitet genom hållbar grön produktion och forfarande kunna erbjuda ett bra pris. Deras fönster är tillverkade av långsamt växande furu från FSC-certifierade leverantörer (FSC är en internationell medlemsorganisation som sätter standarderna för ansvarsfullt skogsbruk). Alla deras produkter är dessutom CE-märkta och kommer med 10-års garanti.

Fler nyheter