Tredjepartslogistik som ger mer tid till annat

04 april 2020 Cecilia Olsson
Tredjepartslogistik som ger mer tid till annat

Att ha ett lager och sköta alla delar som det kräver kan ta mycket tid och kosta väldigt mycket pengar. Om man har ett företag där fokus ligger på något annat än lagerhållning kan det vara skönt att slippa ta hand om just den biten. Genom en 3PL-lösning (tredjepartslogistik) kan man slippa lagerbiten och istället lägga fullt fokus på kärnverksamheten. Det finns företag som erbjuder helhetslösningar för detta där man får hjälp med allt från packning, plockning och leverans till att hålla koll på lagerstatus och ordrar. 

En annan fördel med att inte ha ett eget lager är att man slipper de fasta kostnaderna för lokalen. Genom att hyra in sig i ett lagerhotell kan lagret växa eller minska och kostnaderna följer efter. Man behöver alltså inte stå och betala för en massa yta som man ändå inte har behov av. Samtidigt slipper man också tänka på att sköta underhåll av lokaler samt styra över personal på flera olika platser inom olika områden.

Hillmers Logistik är ett företag som erbjuder skräddarsydda 3PL-lösningar efter behov. Deras helhetslösningar innebär hög kvalitet, flexibilitet och kostnadseffektivt arbete. Hillmers logistik har i över tjugo år hjälpt stora och små företag med allt från lagerhållning och orderhantering till distribution och kundtjänst. De har ett mycket effektivt system som gör att man enkelt kan hålla koll på orderhistorik, orderstatus samt leveranser och det skickar ut ett meddelande när det är dags att beställa nytt material. Hillmers Logistik är belägna i närheten av Stockholm, så de når ut till hela Sverige inom en dag och levererar dessutom ut i övriga världen. 

Lägg energin på rätt ställe i företaget och skaffa en lösning inom tredjepartslogistik som underlättar vardagen. Det är en investering som kan ge stora vinster i längden och framförallt mer tid till annat som kan få företaget att växa.

Fler nyheter