Vårda dina vuxenleksaker för lång hållbarhet

13 november 2019 Cecilia Olsson
Vårda dina vuxenleksaker för lång hållbarhet

Vuxenleksaker är något som kan ge stor njutning både ensam och tillsammans med en partner. Det finns många olika att välja på och det finns produkter som är anpassade för kvinnor, män eller båda könen.

När man använder sina leksaker så är det bra att använda glidmedel för att inte irritera slemhinnorna. Det kan också förhöja njutningen då många leksaker är gjorda av material som kan kännas strävt på ytan. Det finns speciella glidmedel som är anpassade för att använda på sexleksaker, det är säkrast att använda sig av vattenbaserat glidmedel för att inte materialet ska ta skada. Nackdelen med vattenbaserat glidmedel är att det försvinner under tiden man använder det eftersom vattnet dunstar bort på ett naturligt sätt. Man kan därför behöva smörja på mer eftersom. 

Använder man en leksak som benämns ”Waterproof” så är det viktigt att man ser till att batterilocket är ordentligt förslutet innan man använder den. Även fast de är vattentåliga så är de inte anpassade att användas under vatten i ett bad, men de fungerar bra att ha i duschen. När man har använt sin leksak i duschen ska man se till att ta ur batterierna och låta delarna lufttorka så att eventuell kondens försvinner.

Har man en leksak med roterande kulor så ska man inte klämma hårt på dem med sina händer. Gör man det så kan leksaken ta skada eftersom de är anpassade efter slidmuskulaturen som inte är jämförbar med styrkan man har i händerna.

Efter användning ska man tvätta sina leksaker med tvål och vatten, gärna då en oparfymerad tvål för att minska risken för irritation. Det är också rekommenderat att påföra en desinficerande produkt efter rengöringen, det finns produkter speciellt framtagna för sexleksaker.

 
 
Är du ute efter en ny sexleksak eller produkter för att vårda din leksak på bästa sätt så hittar du många varianter på https://lovestore.se/.

Fler nyheter