Vem behöver ortodontisk behandling? 10 tecken på att du kan ha nytta av tandställning eller Invisalign

05 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Vem behöver tandreglering?

Ortodonti är en gren av tandvården som specialiserar sig på diagnos, förebyggande och behandling av tand- och ansiktsavvikelser. Ortodontister kan korrigera ett stort antal tandproblem med hjälp av tandställning och Invisalign. Om du är osäker på om du behöver ortodontisk behandling eller inte, här är 10 tecken på att du kan ha nytta av tandställning eller Invisalign!

Har du något av följande tandproblem?

– Sneda tänder

– Trånga tänder

– Luckor i tänderna

– Överbett

– Underbett

– Korsbett

Om du har svarat ja på något av ovanstående kan ortodontisk behandling vara rätt för dig! Ortodontister använder tandställning och Invisalign för att åtgärda dessa tandproblem och ge dig ett rakare och vackrare leende.

 

Tandreglering

Känner du igen dig?

Undviker du att le eller skrattar du med stängd mun?

Om du är självmedveten om dina tänder kan ortodontisk behandling bidra till att stärka ditt självförtroende genom att ge dig det leende du alltid velat ha. Ortodontister kan också hjälper till att förbättra funktionen hos tänderna och käken, vilket gör det lättare att äta och tala.

Har du svårt att rengöra dina tänder?

Om du har sneda eller trånga tänder kan det vara svårt att borsta och använda tandtråd ordentligt. Detta kan leda till karies och tandköttssjukdomar. Ortodontisk behandling kan hjälpa till att räta ut dina tänder så att kan du lättare borsta och använda tandtråd och hålla tänderna och tandköttet friska.

Har du ont i käken eller huvudvärk?

Ortodontisk behandling kan bidra till att förbättra tand- och kägelriktningen, vilket kan hjälpa till att lindra spänningshuvudvärk och käksmärta.

Om du överväger tandreglering bör du se till att du bör rådgöra med en ortodontist för att ta reda på om det är rätt behandling för dig. Ortodontisten kan bedöma dina tandproblem och rekommendera den bästa behandlingen. Ortodontisk behandling kan ge dig ett rakare och vackrare leende och förbättra din allmänna munhälsa! Tack för att du läste!

Fler nyheter