Veterinär i Vinsta

07 oktober 2019 jonas olsson
Veterinär i Vinsta

Hunden är människans bästa vän. Det blir som en i familjen, en familjemedlem precis som alla andra. Vissa har såklart andra djur än hunden som följeslagare, men oavsett vilket djur, har man ett så är det en kärt och man vill sin trogna vän det bästa. Bor man i närheten av och behöver en Veterinär i Vinsta finns det förslagsvis hos Vinsta Zoo, som har ett samarbete med Hässelby veterinärpraktik. Hässelby veterinärpraktik samarbetar i sin tur med Albano och Bagarmossens djursjukhus. Ett sådant samarbete är ju strålande ifall den vanliga veterinären behöver remittera ens lurviga lilla vän vidare till just djursjukhus. 

 

 

Det mest eftertraktade yrket

 

Varför är det så att ett av de vanligaste svaren som man får av barn, då man frågar vad de vill bli när de är stora, är veterinär? Det yrket skulle förmodligen lätt kunna klassas som det mest eftertraktade bland barn. Är det för att djur är så söta och inte vill oss illa? Eller för att barn i sig är så goda och vill förbarma sig över alla pälsbeklädda små sötnosar? Blir det kanske någon magisk kombination mellan de två? Oavsett så kan alla barn med husdjur i Vinsta känna sig trygga med att deras söta pälsbollar får hjälp om det behövs.

 

Vad gör en veterinär?

 

Veterinär är ett yrke som kräver legitimation. Så behöver man ta sitt älskade husdjur dit kan man vara säker på att den blir väl omhändertagen av en utbildad person. I Vinsta bryr de sig om ditt husdjur, där kan man till och med få välja sin egen husveterinär! En veterinär arbetar med medicinsk behandling av djur, alltså djursjukvårdare, vilket säkert också är vad de flesta kommer att tänka på när de hör ordet veterinär. Men de kan också jobba inom andra områden än detta, till exempel djurskydd, smittspridning, livsmedelskontroll, forskning och arbete i laboratorium.

Fler nyheter