Affischer då och nu

14 september 2018 Matilda Olsson
Affischer då och nu

Den som är född på 90-talet och prenumererade på tidningar vet att man ofta fick med sig minst en affisch i varje tidning som sedan åkte upp på väggen. Ofta föreställde affischen hästar eller någon känd popartist. Vanligtvis fästes affischen på väggen med vanlig häftmassa eller direkt på väggen med tejp, vilket kanske inte var det allra snyggaste rent inredningsmässigt. Nuförtiden finns det ett större utbud av affischer att välja på tack vare all e-handel och man är inte längre hänvisad till att sätta upp affischer som kommer med tidningar. En affisch är dessutom enkel att sätta upp och byta ut och kräver inte lika mycket arbete som en vanlig tavla gör.

En affisch från en tidning visade sällan mer än att man kanske gillade hästar eller vilken typ av popartist man tyckte om. Med dagens urval kan man välja på nästan vilka motiv som helst, och om det ändå skulle vara så att man inte hittar något som passar går det bra att designa sin alldeles egen. Hos https://sohu-shop.se/shop/affischer-7s1.html kan du skapa din affisch precis så som du vill ha den – kanske med ett citat du tycker om, en bild du gillar eller kanske ett motiv som du designat själv. Allt är möjligt och eftersom affischer är billiga att köpa är det lätt att köpa fler och skapa sitt eget tema i hemmet. Att till exempel låta affischerna gå i en särskild färgton eller ha en annan typ av röd tråd är ett häftigt sätt att inreda på.

Vem har sagt att affischer måste sättas upp med tejp eller ramas in och hängas upp i en ram? I ens eget hem är allt tillåtet och det är endast ens egen kreativitet som sätter stopp. Ett enkelt och kreativt sätt att sätta upp affischer på är att sätta upp ett snöre från vägg till vägg och sedan fästa affischerna med klädnypor eller liknande.

 

Fler nyheter