Ansiktsmasker för det lilla extra

11 maj 2020 Cecilia Olsson

Att unna sin hud en ansiktsmask är bra på grund av flera anledningar. Med hjälp av en ansiktsmask blir huden ordentligt rengjord och innehåller masken aktiva ämnen kan den hjälpa till att få bort oönskade rynkor med mera. Det finns ansiktsmasker för olika tillfällen, som till exempel om man vill få lite extra lyster, rengöra på djupet eller kanske minska uppkomsten av finnar. 

Innan man lägger en ansiktsmask ska man rengöra huden, trots att den är rengörande i sig så kan masken verka ännu bättre om man gjort sin dagliga rengöring. Sedan applicerar man ansiktsmasken i ett jämnt lager på huden, man ska undvika området precis runt ögonen eftersom det är väldigt känsligt (till det området finns det specifika ögonmasker). På förpackningen står det hur lång tid man ska låta masken verka på huden, efter verkningstiden har gått sköljer man med ljummet vatten om det inte står något annat (vissa masker, som till exempel nattmasker sköljer man inte av alls). Det finns även så kallade Sheet Masks, eller arkmasker som de också kallas. De består av ark indränkta i serum som man applicerar på ansiktet och låter den verka för att vårda hyn.

Om man är på jakt efter en ny ansiktsmask bör man gå in på www.sephora.se. De har bland annat Lancôme Rose Sorbet Cryo-Mask som är en kylande cryo-mask, formulerad med salicylsyra, rosenvatten och extrakt av älggräs. Den hjälper till att reducera synligheten av porer, jämnar ut hudens textur och gör hyn strålande. Sephora Collection Creamy Scrub Exfoliator är en 2-i-1-skrubb som varsamt rengör och exfolierar huden. Den rengör porerna, eliminerar döda hudceller och ger en jämnare och mer strålande hy. Hos Sephora hittar man förutom ett stort utbud av högkvalitativa ansiktsmasker även allt man kan tänkas behöva när det kommer till makeup, hudvård och parfym. 

 

Fler nyheter