Bra service för akuttandvård i Odenplan

24 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Ibland är olyckan framme. Det spelar ingen roll hur försiktigt något tuggas med tänderna. Envist kan det hända att en tand spricker eller får en skada. Då är det bra att veta att det går att få akuttandvård även samma dag. Ett kostnadsförslag läggs alltid fram som man kan ta ställning till innan eventuell behandling påbörjas.

På kliniken för akuttandvård i Odenplan arbetar tandhygienister med lång erfarenhet och kunskap inom allt som berör tandvård. Servicetänk och fokus ligger på kundnöjdhet och att kunna ge varje patient ett personligt möte. Personalen arbetar med modern utrustning och kan hjälpa patienter i behov av ett flertal olika behandlingar.

 

Akuttandvård odenplan

 

Andra former av hjälp en patient kan få

Ibland kan det vara av andra anledningar en patient behöver besöka akuttandvård i Odenplan. Oavsett i vilket avseende besöket görs, ges service i en lugn och stressfri miljö med den bästa och mest säkra tekniken.  

– Hemmatandblekning – I vissa fall kan tänder missfärgas. Då kan tandblekning vara ett alternativ som kan utföras i hemmet. Här hjälper personalen till med att göra en avgjutning av tänderna, som sedan används för att göra en plastskena som ska användas tillsammans med blekgelen.

– Skalfasad – Om patienten vill dölja sprickor, missfärgning eller avslagna tänder, går det att sätta en skalfasad på tänderna. Det går även att göra om en tandrad skall jämnas ut.

– Bettskena – Om huvudvärk förekommer när en patient vaknar, kan det bero på att den gnisslar eller biter ihop tänderna. Besvären går att lindra med bettskena.

– Borttagning av visdomstand – Vid problem med visdomständer kan dessa tas bort genom operation eller utdragning.

– Kronor – Om en tand har blivit så pass förstörd att en plastfyllning eller ersättningsdel inte räcker till, kan tandläkare göra en helt ny konstgjord krona.

– Broar – En eller flera tänder som har skadats kan ersättas av en bro. En bro sitter ihop i ett stycke.

Fler nyheter