Bygg ditt eget minilabb, komplett med analysvåg!

22 september 2020 Mikael Barani

Det är lätt att fördjupa sig i egna intressen nuförtiden. Faktum är att man säkerligen skulle kunna få en hel skolgång, rent faktamässigt, bara genom att använda sig av resurser på internet. Det betyder också att man även senare i livet kan följa sina drömmar och lära sig grunderna till ett helt nytt gebit – utan att behöva lämna sitt hem.

Vikten av korrekta mått

Vi minns alla hur kul det var på kemilektionerna i skolan när man fick experimentera sig fram för att testa grundläggande kemiska reaktioner i vardagen. Många av oss hade säkert också en ”Den lille kemisten”-låda därhemma sedan barnsben. Sedan var det nog få av oss som faktiskt började arbeta inom detta fält, men kanske levde ändå drömmen vidare.
Fördelen med att vara vuxen är inte bara att man kan äta godis på vardagar, utan att man även ofta har resurserna att återuppliva barndomens drömmar.

Så ta tag i den där gamla vision om ett labb och skaffa de grejer du behöver, inklusive en analysvåg för att verkligen kunna måtta upp rätt mängder. Det handlar trots allt ofta om att vara riktigt noggrann inom kemin. Har du egna barn blir detta dessutom riktigt roligt för hela familjen om de också visar sig vara intresserade av ämnet. Att kunna dela på drömmar och på en passion är verkligen något som fördjupar relationen mellan generationer.

Vem vet? Kanske kommer dina barn att bli såpass intresserade att de faktiskt fortsätter att utforska kemins värld även inom yrkeslivet? Det är det som är så häftigt med drömmar – ibland smittar de av sig och får nya vingar hos människorna omkring oss. Tänk om det leder till att vi en dag i framtiden till exempel hittar botemedlet till en sjukdom som just nu leder till onödigt lidande och för tidig död i vår värld?

Fler nyheter