Dyk rakt ned i ”att göra”-listan!

18 maj 2020 Mikael Barani

Det är lätt att vara efterklok. Speciellt med tanke på att vi människor är bra på att prokrastinera – att skjuta upp saker och ting. Ofta vet vi ju vad som behöver göras men det tar ändå emot att göra det av någon anledning.

Istället borde vi leva efter den enkla devisen ”Gör idag det som ditt framtida jag kommer att tacka dig för”. Det kan handla om att gå ut med soporna, så att du slipper göra det just innan du ska lägga dig, till att du redan nu bokar in service av ditt vattenfilter på http://empmiljoteknik.se/. Visst, det är bara vår, men hösten kommer att vara här fortare än kvickt.

När man väl får upp farten så inser man att det egentligen inte krävs så mycket för att ligga steget före. Det gör också att man i längden får mer tid över till annat. För det är ju så att det ofta är paniklösningarna som bara suger upp både tid och energi.
Visst kan det tyckas oskyldigt att låta bli att göra ”den där saken” just nu. Med tiden så blir det dock många ”sådana där saker” som hamnar på en listan.

En dag inser man att allt behöver göras på studs. Det hela har blivit som ett igenproppat avloppsrör som plötsligt får hela livet att svämma över.
Det blir en i allra högsta grad oangenäm upplevelse som kan leda till oanade konsekvenser.

Då är det bättre att ta tjuren vid hornen och bara dyka ned i vad det nu än är som behöver göras. För i långa loppet så kommer du att vara tacksam för att du faktiskt bara hanterade en situation när den uppstod. Om inte annat så slipper du låta den ligga där i bakhuvudet och gnaga som ett dåligt samvete som ploppar upp då och då.

Fler nyheter