En efterlängtad trädfällning i Lund

15 december 2021 jonas olsson

editorial

Det som en gång var ett vackert träd har nu blivit stort, otympligt och fult. Fåglarna bygger bo där, det skymmer solljuset och du har massor av löv att kratta. Du har helt enkelt tröttnat på det gamla trädet.

Då behöver du inte våndas längre, för det finns speciella trädföretag som kan komma och göra en efterlängtad trädfällning i Lund på ett säkert sätt. De har maskiner och verktyg, och de har mångårig vana. Bara leta upp ett sådant företag, så får du din soliga trädgårdsyta tillbaka och slipper både besvär och lövkrattning.

 

Bli av med varje spår av trädet

Stora och tunga träd kan lätt välta och hamna snett, och även tunga grenar kan ramla ner och skada hus och förrådsbyggnad. Därför ska du absolut inte chansa på att fälla ett träd själv. Det är lätt hänt att man skadar sig om man ska göra ett försök som privatperson. 

Trädfällaren har också maskiner för stubbfräsning. Detta görs några centimeter under markytan, och sedan lägger man jord ovanpå. Du kan så gräs där, och du märker inte längre att där har stått ett träd.

 

image

 

Gör något nytt i trädgården

Vilket skäl du än har till att bli av med trädet, kommer det snart att vara borta, och firman tar även med sig sly och skräp och forslar bort det åt dig. Vill du få trädet hugget till ved får du berätta det, så finns det firmor som hjälper dig med det också. Du får en plan yta som du kan placera något annat på.

Kanske har du funderat på att lägga plattor i trädgården för att få den lättskött. Du kan ha trädgårdsmöbler och göra en fin uteplats. När du inte längre har trädet som står i vägen kan du vara din egen trädgårdsdesigner och skaffa trädgårdsbelysning, buskar eller något annat som du tycker är snyggt.

Fler nyheter