Finner du din passion med läderverktyg i hand?

Att stå upp för sig själv och ha integritet är något av det svåraste som finns här i världen. För vem är vi om vi inte kan sätta upp gränser mot allt det där som pockar på vår uppmärksamhet och vill att vi ska handla enligt ett visst mönster?

Detta gäller förstås både politiska budskap, reklam och den input som vi får från människor omkring oss. Eftersom vi är sociala djur så vill vi anpassa oss och höra hemma i sammanhang – även om det ibland kostar oss vår självrespekt.

En revolution i stillhet

Ibland känns det därför som att det största revolutionen, kanske den enda, är att koppla sig fri från allt som heter vardag och göra något helt annat. Spendera en helg i skogen, åk och backpacka i en annan del av världen, eller flytta ut till en liten stuga på den fantastiska svenska landsbygden.

Många gånger krävs det någon form av uppbrott, eller i varje falla avbrott, för att man ska kunna simma igenom allt det där inlärda och alla förväntningar och till slut hitta sig själv.

Sedan är det förstås alltid bra att våga prova på nya saker – helt utan några förutfattade förväntningar. Kanske står du en dag där med läderverktyg och inser att detta verkligen är din grej. Man vet aldrig var som kan utvecklas till en passion – så länge man vågar prova på, som sagt, och ge det tid till att blomma ut till något fantastiskt.

Idag kan man ju dessutom tjäna en liten hacka på sina intressen genom tjänster som till exempel Etsy. Detta öppnar upp för att kunna ta sitt intresse till nästa nivå och kanske en dag till och med kunna försörja sig på det som en gång började som en kul grej.

Det fantastiska med att vara människa idag är trots allt att det mesta är möjligt.