Föryngra din hud med hjälp av ditt eget blod

25 november 2019 jonas olsson
Föryngra din hud med hjälp av ditt eget blod

PRP, även känt som vampyrbehandling, är den senaste behandlingsmetoden mot ålderstecken. Vampyrbehandling kanske låter som något man inte gärna vill utsätta sig för, men det riktiga namnet är PRP och står för Platelet Rich Plasma (blodplättrik plasma). Behandlingen har funnits länge inom bland annat idrottsmedicin och kirurgi, men det är först nu som den blivit populär i estetiskt syfte. Med hjälp av behandlingen kan man till exempel få slätare hy med mer lyster, men även bättre hårtillväxt eller mindre synliga ärr.

 

 

Hur går det till?

 

En prp behandling är helt naturlig, tack vare att man använder sig av patientens blod. Behandlingen är enkel och tar bara ungefär 45 minuter. Vid besöket tar man ett rör med blod från patienten. Blodet centrifugeras sedan för att man ska få ut trombocyter och blodplasma, den del av blodet som innehåller mycket blodplättar. Det är det som sedan injiceras med hjälp av en tunn nål, i det område på huden som man vill behandla. Man kan själv välja om man vill ha bedövning i samband med injektionerna. En lätt svullnad kan uppstå direkt efter behandlingen. Men eftersom behandlingen är helt naturlig och inga tillsatser krävs ger den heller inte några övriga biverkningar utan man kan fortsätta med vardagslivet som vanligt. 

 

Vilka effekter kan uppnås?

 

Injektionerna med blodplättar gör att celldelning, syresättning och tillväxt ökar i det behandlade området. De vanligaste områdena som behandlas är ansikte, händer och dekolletage. Man kan även behandla håravfall och se en förbättring tack vara att hårsäckarna får ny kraft av injektionerna. Detta kan även vara ett bra alternativ för de som tappat hår på grund av cellgiftsbehandling. Det krävs oftast minst 4 behandlingar för att full effekt ska uppnås. Dessa görs ungefär en gång i månaden efter en konsultation. Eftersom behandlingen är helt naturlig finns det ingen gräns för hur många behandlingar man kan göra.

Fler nyheter