Grilla året runt med köttlådor från Percys

07 april 2021 Mikael Barani

Nu kom det visst en släng snö till, såhär lagom till att vi kliver in i det berömda aprilvädret. Det kommer med andra ord att svänga rätt ordentligt fram och tillbaka innan maj kommer och förhoppningsvis stabiliserar läget igen.
Det fina är att oavsett väder så passar det alltid att grilla. Visst, aktiviteten är kanske främst sammankopplad med fina sommarkvällar, men sanningen är att en vintergrillning är riktigt fin den med.

Det fräsande ljudet av förfädernas framgång

För tänk dig att du är ute på en vandringstur i det kalla vädret och sedan brassar på en eld ute i det fria. Enklast är förstås att ha med sig ved, eller att gå till ett ställe där tillgången på ved är ombesörjd av kommunen genom skattebetalarnas pengar. Det är mycket enklare att få igång en bra eld när träet inte är blött.

Sedan gäller det förstås att ha bra råvara att lägga på elden. En riktig god bit tagen från någon av de köttlådor som Percys har till försäljning är alltid rätt.

Kom ihåg att den godaste kryddan att ha till är hungern och suger som kommer efter att ha tagit en vandringstur inför själva tillagningen. Det är något som händer när man har kämpat en tag för att sedan gå igenom den process som det ändå är att tillaga köttet.

Om inte annat så binder denna aktivitet oss samman med våra förfäder som jagade för sin överlevnad. Idag har vi det förstås mycket bekvämare, vilket också är anledningen till att det är viktigt att hitta strapatser i vardagen. Kanske tar du det till och med så långt att du själv börjar jaga. Det är en fin tradition som också för oss närmare den cykel mellan födsel och död som finns i livet.

Det är lätt hänt att vi blir frånkopplade detta kretslopp och därför tycker att kött är något nästan onaturligt att konsumera.

Fler nyheter