Hitta ditt musikinstrument

22 april 2019 elin hansen
Hitta ditt musikinstrument

Hitta ditt musikinstrument

Har du aldrig spelat någon typ av musikinstrument tidigare? Då är det verkligen dags att göra det nu. Att börja spela ett musikinstrument är aldrig för sent och man kan aldrig bli för gammal för det. Det gäller bara att hitta ett instrument som passar en själv och den man är som person. Som tur är finns det massvis av olika typer av musikinstrument att välja mellan. Här följer några exempel.

Gitarr och bas

Gitarren är nog ett av de mest populära musikinstrumenten genom tiderna. Det är även ett av de mest sociala instrumenten. Den är lätt att ta med, och ganska lätt att lära sig spela på. Det är inte så konstigt att gitarren är ett av våra mest älskade musikinstrument.

Basgitarren är bättre för dig som kanske redan har lite erfarenhet sedan tidigare. Basgitarrens jobb är att lägga grunden för i stort sett alla typer av musik. Om du har en eller flera vänner som spelar andra instrument, är basen ett bra val. Speciellt om ni funderar på att starta ett band tillsammans, eller bara vill kunna spela tillsammans för skojs skull.

 

Blåsinstrument

Det finns många typer av blåsinstrument. Trumpet, klarinett och olika typer av flöjter är bland de populäraste av denna typ av musikinstrument. Vilken typ av blåsinstrument du ska välja beror helt på vad du vill få ut av ditt musikinstrument. Vill du kunna spela mycket själv, eller vill du spela som i en del av ett band eller en orkester?

Trummor

Trummor har varit ett viktigt musikinstrument genom tiderna. Trummorna har följt med oss sedan urminnes tider och de är här för att stanna. Precis som basen lägger de själva grunden och rytmen för all slags musik. Vill du verkligen kunna höras och göra en skillnad i ett band eller liknande, är trummor och andra slaginstrument verkligen något för dig.

Fler nyheter