Hur kan ett invaliditetsintyg hjälpa dig?

01 september 2021 william eriksson

Allt hade varit så mycket enklare om det var som i tecknad filmer. Man skadar sig, har gips från topp till knopp. Bara en stund senare är man hel igen. Så enkelt och bra det låter! Verkligheten är dock inte densamma. Om man skadar sig, då är man skadad. Man kan skada sig olika mycket. En del går det över för på en dag, medan andra blir skadade för livet. Tragiskt men sant. 

Om man blir ordentligt skadad, då behöver man veta vad man ska göra. Såklart är det första du gör att besöka en läkare. Dessa kommer dokumentera skadorna vilket längre fram kommer hjälpa tillÄr detta en skada som påverkar dig väldigt mycket kan du behöva ett invaliditetsintyg. Detta intyg är något du lämnar till försäkringskassan för att eventuellt få en ersättning. 

 

 

Vad ligger ersättningen för invaliditet på?

Pengar kan aldrig ersätta om man blir skadad, framförallt inte om man får en skada för livet. Däremot kan det underlätta det. De säger pengar köper inte en lycka, och det stämmer till viss del. Livet är dock enklare om man har pengar. Om du skaffar ett bra invaliditetsintyg och lämnar till försäkringskassan finns där en chans att få ersättning. Du behöver ha ett bra intyg där skadan tydligt framgår. För att en så rättvis ersättning som möjligt behöver intyget vara så tydligt som möjligt. Så se till att du vänder dig till en klinik som arbetar med just det. 

Det finns gott om kliniker som är specialister på invaliditetsintyg. Ta kontakt med någon av dem för att få ett bra intyg. Till dem kan du även behöva ta med dig journalen från läkaren du besökte. De kommer att ta med den informationen i sin utvärdering samtidigt som de själva gör en utredning. Slutligen får du ett invaliditetsintyg du kan ta skicka in till försäkringsbolaget.  

Fler nyheter