Kontrollera din ventilation i Södertälje

28 december 2020 jonas olsson

Är du ägare till en arbetsplats så är det viktigt att du regelbundet utför kontroller och ser till så att den är i bra skick och att ventilationen är bra. Detta på grund av att inomhusluften ska hålla en god kvalitet så att dina anställda mår bra. Att ha en bra luft att andas är viktigt, för annars kan dina anställda bli trötta och få huvudvärk. 

Det finns också regler som kräver att du som företagare ska hålla med bra lokaler till dina anställda där det finns en bra luftkvalitet. Behöver du hjälp med din ventilation i Södertälje så har du erfarna företag som gärna guidar dig rätt så att din lokal blir i bästa skick.

Det är också en fördel för dig som ägare att hålla med en god kvalitet, för med dålig luft kommer dina anställda att bli slöare. Med trötta anställda blir det ju mindre gjort eller så blir det många kafferaster för att orka med en hel dag på jobbet.

Besiktningar

Alla som äger en lokal har en skyldighet att se till så att den är i gott skick, och därför behövs det besiktningar för att säkerställa kvaliteten på luften. En sådan besiktning kallas för OVK och det står för Obligatorisk Ventilationskontroll. För att man ska ha bra koll på luftkvaliteten så ska dessa besiktningar utföras regelbundet. Är det en lokal som används till exempel som kontor så ska man utföra en besiktning vart sjätte år och är det en lokal där skolverksamhet sker så är det vart tredje år den ska utföras.

En besiktning är snart gjord och efter det kan man åtgärda de eventuella problem som ventilationen har. Ibland kan det räcka med små justeringar för att komma upp i en godkänd nivå men tyvärr så kan det också vara större brister så att  hela ventilationssystemet måste bytas ut. 

Fler nyheter