Längtar du efter ett parkettgolv?

16 augusti 2021 Lily Hansen

Trägolv, och speciellt parkettgolv, kan kännas som en lyx i ett nybyggt hus. Trä är ett naturmaterial, och när en skicklig golvläggare får parketten på plats ger det elegans åt hela huset. Är man aktsam om sitt parkettgolv har man ett snyggt golv mycket länge.

Kanske vill du ha ett parkettgolv i ditt sommarhus också, och när du har lagt in det kommer du verkligen att trivas där. Kanske vill du ha ett furugolv istället? Det är också ett klassiskt, snyggt golv som alltid är modernt.

Parketten kan slipas om

Det går att slipa ett parkettgolv mer än en gång, men där finns ett begränsat djup för hur många gånger det funkar innan man måste lägga ny parkett. Därför är det så viktigt att man anlitar proffs när något gäller golvet. Det är svårt för en amatör att föra golvslipen alldeles jämnt över golvet.

Ett massivt trägolv kan man slipa många gånger, så även om det är mjukare och lätt får märken och repor, är det lätt åtgärdat med en slipning och ny ytfinish. Om du har flera rum där du exempelvis har en gammal linoleummatta, kan det kännas frestande att ta bort den och lägga in ett riktigt trägolv. Titta på olika parkettgolv och trägolv på hemsidan för ett golvföretag, så ser du alternativen.

 

Ett nytt och snyggt parkettgolv

Längtar du efter ett nytt parkettgolv ska du absolut skaffa det. Hela rummet blir elegant med ett snyggt golv. Även ett gästrum i sommarhuset får ny lyster när du tar bort plastmattan och lägger dit ett parkettgolv.

Lyxen är ett parkettgolv lagt för hand i stavar, men det finns andra alternativ som är snabbare att lägga med färdiga delar. Vill du ha ett parkettgolv i ett verkligt exklusivt specialutförande, kan du specialbeställa ett, så det finns alla möjligheter att förverkliga sina idéer i huset.

Fler nyheter