Redovisning i Stockholm ger dig fördelar

11 februari 2021 jonas olsson

Bokföring måste göras löpande, det står i lagen, och det gäller för alla näringsidkare. Det är inget företag som kommer undan Bokföringslagen, på gott och ont. Sysslar man med ekonomi på ett företag ser man oftast fördelar med en välskött bokföring. Man ser till exempel när fordringarna hopar sig för att kunder betalar sent, och då påminner man dem snabbt. 

Just att hålla koll hela tiden är fördelen med redovisning. Man är beredd inför nästa steg. Det kan vara något enkelt som att kolla leverantörsfakturor, notera smyghöjningar av avgifter eller rena feldebiteringar och begära en kreditnota av leverantören. 

 

Spara pengar på att redovisa rätt 

Genom att man har koll på vad som kommer att hända, kan man till exempel ansöka om mer krediter, utöka sitt sortiment eller planera för en utbyggnad av verksamheten. Att anlita en seriös redovisningsbyrå kan i längden löna sig, eftersom det är proffs som analyserar dina siffror. Du hittar lätt en sådan firma för din redovisning i Stockholm, så det finns ingen anledning att vänta med att anlita en. 

 

Daglig hjälp är det bästa 

Det är i den dagliga bokföringen du upplever att du får den mesta hjälpen, för du blir avlastad från att själv boka in alla verifikat, löner, moms och skatter. I praktiken bokar man in detta i datumordning, men man samlar ihop en bunt med transaktioner, så att man kan utföra arbetet effektivt. Det är inte så att man genast kastar sig över bokföringsprogrammet när man har fått ett nytt kvitto.

Vid revision och bokslut utläser man enkelt hur företaget går och vad som kan förbättras. Man jämför också mellan olika perioder och kan se hur företaget utvecklas och vilka förändringar som har skett. Delar man upp sitt sortiment i olika försäljningskonton, får man mer specifika upplysningar om när kunderna plötsligt förändrar sitt köpbeteende och väljer andra varor.

Fler nyheter