Smaka riktigt goda hamburgare på Östermalm i Stockholm

17 november 2020 Cecilia Olsson

Hamburgare är en rätt som är otroligt omtyckt av både stora och små. Det är dock inte helt klart var den har sitt ursprung, det finns teorier om att den kan härstamma från Baltikum eller Tyskland, men hamburgare som vi känner till dem idag sägs vara utvecklade i USA.

Det började med att affärer som sålde enklare maträtter bland annat serverade nötfärsbiff på en brödskiva. Det är oklart när hamburgaren började serveras med två bröd, men det finns i vart fall dokumenterat att det serverades sådana burgare på Världsutställningen i Saint Louis år 1904.

Hamburgaren fick sitt stora genombrott under 1900-talets andra hälft

Från 1920-talet blev hamburgare en vanligt förekommande rätt men det var först under 1950-talet som de verkligen fick sitt genombrott tack vare att hamburgerkedjor såsom Mc Donalds och Burger King expanderade. Sedan är resten historia, som det brukar heta. Idag serveras det hamburgare över hela världen och bara i Sverige finns det mängder av kedjor och restauranger, från norr till söder, som serverar rätten. 

Även fast hamburgaren fått en stämpel av att vara billig snabbmat så har det under många år nu kommit mängder av nya varianter och tillbehör som gör att vissa hamburgare kan bjuda på riktigt kulinariska upplevelser. 

Hamburgare av mycket hög kvalitet på Östermalm

En ställe som lägger ner mycket känsla och levererar riktigt bra hamburgare i Östermalm är Östermalmsgrillen. Där har de många års erfarenhet och har omsorgsfullt testat sig fram till den optimala mixen och det bästa receptet på hamburgare. Hamburgarna på Östermalmsgrillen är något utöver det vanliga och erbjuder en riktig smakresa.

De använder sig av smashteknik för att få hamburgarna extra saftiga och goda. Tekniken går ut på att bevara saften från köttet vilket resulterar i riktigt goda burgare. Östermalmsgrillen använder sig alltid av svensk kött från Fällman och frasiga briochebröd som gifter sig perfekt med det saftiga köttet.

Fler nyheter