Spola effektivt efter en stamspolning

29 september 2020 jonas olsson

Har det börjat lukta avlopp i badrum och kök? Avloppsdoften är ingen trevlig lukt och det är absolut ingenting man vill lära sig leva med. Men kanske vad värre är, det kan innebära att dina rör och stammar är illa ute och då kan du på sikt får problem på riktigt. Problem värre än enbart avloppsdoften.

Problemen kan du dock förebygga med hjälp av en stamspolning. Att det är dags för stamspolning kan du lägga märke till på flera sätt även förutom doften. Det tydligaste visuella tecknet är att vattnet inte vill sjunka undan i toaletten eller vasken. En sådan situation kan naturligtvis skapa panik hos vem som helst.

Föreställ dig själv att du efter frukostgröten och morgonkaffet gjort ett sedvanligt besök i badrummet och behövt använda lite mer toalettpapper än vad du normalt gör. När då toalettstolen inte vill spola ned ditt resultat och istället trycker det uppåt gäller det att agera snabbt. Ta fram telefonen och googla fram din mest lokala stamspolare och avloppsjour. Denna sida kan du spara till när det blir dags:https://www.stamspolningar.nu/

 

Så fungerar stamspolning

Anledningen till att ditt vatten inte rinner undan är för att det kan finnas fett, rester och annat skräp i rören som hindrar vattnet från att flöda som det ska. Det kan slita enormt på stammarna om man inte gör någonting åt det. Det finns då ingen “quick fix”. Tyvärr är det enda alternativet att boka en stamspolning.

Men hur går egentligen stamspolningen till rent praktiskt? Det krävs en alldeles speciell maskin för att utföra en professionell, och säker, stamspolning. Från den maskinen spolar man vatten av en mycket het temperatur och i ett otroligt högt tryck. Vattenstrålen för då med sig allt som kommer i dess väg och gör att du kan spola igen på ett framgångsrikt vis i både toalett, kran och dusch.

Fler nyheter