Välj rätt polerskivor med några enkla tips

17 oktober 2021 Lily Hansen

advertorial

Du har precis fått in en jätteorder från en kund. De vill att du ska ytbehandla deras slutprodukt med polerskivor. Inga problem. Det är bara det att du inte jobbat i just detta material tidigare. Kommer de vanliga polerskivorna att göra jobbet eller är det dags att vända sig till en expert?

Ibland kan det vara en bra idé att göra lite research innan man ger sig in i ett nytt projekt. Kolla vidare vilka polerskivor som kan vara lämpliga för din verksamhet.

Det viktigaste är att man vet vilket resultat man vill ha på slutprodukten. Om du redan är bekant med materialet du jobbar i så kan du ofta genom uteslutningsmetoden ta reda på vilka polerskivor som är bäst lämpade för din ytbehandling. Du behöver inte vara expert för att välja rätt verktyg till din industri. 

Kollar du vidare på din leverantörs hemsida så har du förmodligen olika alternativ du kan kryssa i för att se om den polerskiva du söker är lämpad för ditt material. 

 

Använd rätt skivor

Ibland kan det vara klokt att tänka ett steg längre. Om du vet att din verksamhet normalt jobbar i rostfritt stål men ni får in en order som består av artiklar i exempelvis aluminium, så kan det vara en idé att välja en polerskiva som klarar båda materialen under förutsättningen att dimensionen stämmer. Kanske en polimaxx 4- gloss kan passa. 

 

 

Tygbaserade skivor

För koppar och andra material kan du välja tygbaserade polerskivor som ofta ger en högglansig finish. Dessa fungerar även på aluminium. Ibland om du behöver vara lite mer specifik i vilket resultat du vill uppnå, eller om slutkund har särskilda önskemål, så var inte rädd för att fråga din leverantör av polerskivor vilka sorter du bör använda. Ofta har de specialkompetens inom någon metall- eller träbearbetning och kan ge de svar du söker. 

Fler nyheter